تغییر سبک زندگی موجب شده است فضای خانگی رو به هر چه کوچکتر شدند نهد. نتیجه این فرهنگ در محیط های شهری (اغلب) به آپارتمان نشینی منجر شده است. البته برای بهتر کردن شرایط زیست این چنینی و بر طرف کردن محدودیت های مربوط به فضا، امکانات ویژه ای نیز اندیشیده شده است. راه حل چیره شدن بر محدودیت فضا، ساخت انواع و اقسام تالار پذیرایی بوده است. با این مقاله همراه باشید تا مراحل ثبت تالار پذیرایی و خدمات عروسی برای شما عزیران شرح داده شود.
مجوز تاسیس تالار عروسی
اگر فردی قصد تاسیس تالار پذیرایی یا باغ تالار را داشته باشد، ابتدا باید یک سری مراحل مختلف را طی کند. از برجسته ترین مراحل ثبت تالار پذیرایی و خدمات عروسی می توان به اخذ مجوز و پروانه کسب اشاره کرد. مراجعی که می توان برای کسب پروانه کسب و یا مجوز به آن ها مراجعه کرد :
- شهرداری
- آتش نشانی
- وزارت بهداشت
- اتحادیه تالارها
- دفتر خدمات الکترونیکی شهری
آن دسته از افرادی که میخواهند تالار پذیرایی در تهران تاسیس کنند، در درجه اول باید به سراغ دفتر خدمات الکترونیکی شهری بروند. در این مرحله پرونده درخواست کننده تشکیل و مدارک جمع آوری می شود تا برای ساخت تالار اقدام گردد. اما در مورد شهرستان ها در ابتدا باید به شهرداری یا فرمانداری مراجعه کرد و مسیر اخذ مجوز را از آنجا در پیش گرفت.
برای دیدن بهترین باغ تالار های شهریار و اندیشه کلیک کنید
مراحل اخذ مجوز و پروانه کسب تالار پذیرایی و باغ تالار
همانطور که پیش تر گفته شد، اولین مرحله ثبت تالار پذیرایی و خدمات عروسی، ارائه درخواست به اتحادیه تالارها است. اتحادیه بعد از بررسی درخواست شما در صورتی که با قوانین زیر مطابقت داشت پرونده شما را پذیرش خواهد کرد:
- داشتن کد پستی ده رقمی واحد کسری از دفتر پستی موجود در منطقه خودتان
- ذکر شماره تلفن همراه به نام کسی که متقاضی دریافت پروانه می باشد. شما باید تمام ثبت نام های مورد نیاز برای کسب پروانه را با همین شماره انجام دهید.
- در سایت G4B.ir و www.iranianasnaf.ir (اصناف ایرانیان) نیز باید ثبت نام شود و در آخر کد رهگیری دریافت گردد. لازم به ذکر است که عکس بارگذاری شده پرسنلی در این فرم ها باید کیفیت بالا داشته باشد.
- ضریب صفحه ۴۵ باید در وب سایت http://tax.gov.ir و پس از ثبت نام دریافت شود.
- گواهی آموزش احکام تجارت و همچنین کسب و کار باید با ثبت نام در وب سایت ecoat.ir دریافت گردد.
- سند مالکیت مانند اجاره نامه، قرارداد مشارکت یا صلح نامه، قراردادهای مربوط به ماده ۱۰ قانون مدنی چه به شکل رسمی و یا چه شکل عادی باید ارائه گردد.
- اصل کپی شناسنامه (از تمامی صفحات آن)، کپی کارت ملی و اصل آن، اصل و کپی کارت پایان خدمت یا در صورت داشتن معافیت، کارت معافیت دائم و گواهی اشتغال به تحصیل. لازم به ذکر است برای افرادی که ۵۰ سال به بالا دارند نیازی نیست که کارت پایان خدمت ارائه شود.
- آخرین مدرک تحصیلی باید ارائه گردد.
- شش قطعه عکس ۳ در ۴ از فرد متقاضی باید دریافت شود.
- واحد صنفی باید عکسبرداری و تصاویر آن به دو صورت چاپی و سی دی، به صورت مدرک ارائه گردد.
- قبض رسید مربوط به مواردی همچون عوارض پرداختی به شهرداری (کسب و کار)، روانه سازه تجاری، کارگاهی و یا اداری باید ارائه گردد.
بخوانید درباره: بهترین گل فروشی های شهریار و اندیشه
- امور مربوط به اداره بیمه و حساب شهرداری کاملاً بررسی شود
- استعلام مربوط به عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد ارائه گردد
- صلاحیت درخواست کننده توسط اداره اماکن اعلام شود
- گواهی استعلام توسط بهداشت محیط ارائه شود
- در صورتی که وکالت شخصی را به عهده دارید باید مواردی همچون وکالتنامه به صورت اصل و کپی، تصویر اصل و کپی وکالتنامه نیز ارائه شود
- عوارض نوسازی و پس از پرداخت به همراه اصل و کپی ارائه گردد
- اصل و کپی فیش آب و برق و تلفن باید ارائه شود
- آن دسته از نقشه های معماری که مصوب شهرداری هستند باید ارائه گردند
- جواز ساخت در کنار گواهی عدم خلاف قبلی، باید به صورت کپی و اصل ارائه کردند
- ۵ برگه امضا از افرادی همچون ناظر قدیم و جدید، برگ سبز مربوط به ناظر، تاییدیه مربوط به آسانسور و گزارش پله به پله ناظر هنگام طراحی تالار باید ارائه گردد
تمامی افرادی که تقاضای ثبت تالار پذیرایی و خدمات عروسی، ارائه را دارند باید علاوه بر اقدامات ذکر شده در بالا، موارد زیر را به دقت دنبال کنند:
تبصره 1
آن دسته از افرادی که از نظر حقوقی تقاضا کننده پروانه کسب هستند ملزم اند تا مدارک گفته شده را در کنار اساسنامه، آگهی روزنامه رسمی، موردی همچون آگهی تغییرات و معرفی نامه مدیرعامل را در کنار امضای همگی اعضای هیئت مدیره و مصوبه هیئت مدیره تقدیم نمایند.
تبصره 2
برای هر یک از متقاضیان پروانه کسب ادارات و سازمانهای دولتی معرفی نامه ضروری است
تبصره۳
اگر با فرد یا افرادی شرکی هستید، باید رضایت محضری از آنها ارائه گردد. در ازای هر شریک مدارکی شامل کپی و اصلی کارت ملی فرد، در کنار کپی و اصل شناسنامه به همراه دو قطعه عکس ۴ در ۶ نیاز است
تبصره ۴
لازم به ذکر است که پایینترین سنی که هر فرد می تواند در آن پروانه کسب دریافت کند 18 سال تمام است
تبصره ۵
اگر فردی متقاضی بیش از یک پروانه کسب است باید مباشر معرفی کند
تبصره 6
متقاضیان پروانه کسب و ثبت تالار پذیرایی و خدمات عروسی حتما باید مدارک مربوط به پارکینگ ارائه کنند. علاوه بر آن پروانه کسب مربوط به ظروف کرایه و اجاره انباری نیز الزامی است.
برای واریز وجوه خواسته شده شماره شماره حساب اتحادیه تالارهای پذیرایی و باغ تالار به شرح زیر است:
0100003372005 نزد بانک دی محل شعبه خیابان سهروردی با کد 0131 و شبا 460660000000100003372005IR
مقررات آییننامه مربوط به وزارت بهداشت و محیط زیست برای تحصیل تاسیس تالار پذیرایی و باغ تالار
1-یک تالار پذیرایی سالنی است که حد الامکان هزار مترمربع وسعت داشته باشد. این سالن باید شامل سه طبقه به صورت مجزا (حداکثر تا سه طبقه به صورت، یعنی زنانه/ مردانه باشد) باشد.
2- حداقل فضایی که برای ساخت سالن در نظر گرفته می شود باید حدود ۲۵۰ به صورت خالص باشد
۳- در یک تالار یا باغ تالار حتما باید اماکن خصوصی جهت شستشوی ظروف و و انبار در نظر گرفته شود
4- اصولاً در آشپزخانه ها در این اماکن و به صورت بادبزنی طراحی شود
۵- آبی که در این مجتمع ها استفاده می شود باید تاییدیه وزارت بهداشت را داشته باشد
۶- در این تالارها مکانی مجزا برای سرو میوه و شیرینی و غذا باید در نظر گرفته شود
7- سالن بانوان نیز باید رختکن مخصوص به خود را داشته باشد
8- سرامیکی که برای دیوار آشپزخانه، سرویس بهداشتی و انبار مواد غذایی در نظر گرفته و طراحی می شود، ارتفاعش تا سقف بوده با سرامیک روشن پوشش داده شود.
بخوانید درباره: بهترین آتلیه های عکاسی شهریار و اندیشه
9- باید به دقت و حساسیت دیوارها درها و همچنین پنجرهها بررسی شود که هیچگونه درزی در آنها وجود نداشته باشد زیرا در صورت وجود درز، حشرات و موجودات موذی به سالن راه پیدا می کند
۱۰- دیوار سالن باید حداقل ارتفاعی معادل با چهار متر داشته باشد
۱۱- برای جمع آوری و همچنین دفع زباله باید سیستمی در نظر گرفته شود که کاملا مطابق با آیین نامه های مقررات سازمان محیط زیست و بهداشت باشد
۱۲ سالن های پذیرایی و یا غذا خوری باید به صورت سرپوشیده طراحی شوند و همچنین دارای تهویه باشد
۱۳- نمازخانه باید به صورت جدا هم برای با آقایان هم برای خانمها طراحی و اجرا شود
۱۴- سرویس بهداشتی به صورت جداگانه برای خانم ها و آقایان در کنار امکاناتی مانند آب سرد و گرم تعبیه شود. فراموش نکنید که باید به ازای هر 25 صندلی مهمان یک روشویی و توالت تعبیه گردد. اضافه کردن توالت فرنگی نیز باید در دستورکار قرار گیرد.
15- پارکینک باید برای تالار طراحی شود تا رفاه حال مهمانان محیا گردد
- ضوابط آتش نشانی جهت اخذ مجوز تاسیس تالار پذیرایی
جهت محیا کردن محیطی امن برای میهمانان، کارکنان و پرسنل آتشنشانی در صورت وقوع حریق باید موارد زیر به شکل جدی لحاظ و پیاده سازی شوند:
یک سری مسیرها جهت ورود و خروج مهمان ها، به تعداد کافی و با توجه به ظرفیت سالن انتخاب شوند تا در صورت وقوع آتش سوزی افراد حاضر در ساختمان و سالن محل را به صورت امن تر کنند.
- باید در مسیر فرار روشنایی مناسب در نظر گرفته شود
- باید یک سری تمهیدات در مسیر های فرار در نظر گرفته شود تا امکان ورود حریق و دود حاصل از آن منتفی گردد
- برای جلوگیری از انتقال آتش از یک منطقه به منطقه دیگر بهتر است تا دیوارهای بین مناطق جدا کننده مقاوم باشد
- مسیرهایی نیز جهت دسترسی امن ماشین آتش نشانی و نیروهای آتشنشانی به محل حریق باید در نظر گرفته شود
جمع بندی:
فراموش نکنید که برای ثبت تالار پذیرایی و خدمات عروسی، باید صبر ویژه ای داشته باشید. زیرا مسئولیت شما تنها به هزینه ها و سر و کله زدن با ناظر پروژه ختم نمی شود. شما در آن واحد با چندین و چند سازمان و اداره طرف خواهید بود. طبق تجربیات افراد مختلف، در صورتی که درست و منظم به ادارات مراجعه کنید، ظرف تنها سه ماه می توانید مراحل ثبت تالار پذیرایی و خدمات عروسی را از سر با موفقیت بگذرانید.