اگر از آن دسته افرادی هستید که علاقه زیادی به راه اندازی یک مغازه خیاطی دارد، در ابتدای امر باید در کنار یادگیری فوت و فن این رشته، به فکر دریافت مجوز کسب خیاطی باشید. زیرا جواز مذکور نشانه قانونی بودن کار شماست. در ادامه با ما همراه باشید تا مراحل دریافت این مجوز را با شما ورق بزنیم.
پروانه کسب خیاطی جهت تولید پوشاک
همانطور که پیشتر در مورد آن صحبت کردیم دارا بودن پروانه مجوز کسب خیاطی نشان می دهد که قانون به شما اجازه فعالیت در این رشته را داده است. برای کسب این مجوز، باید یک سری مراحل قانونی را طی نمایید. این مراحل عبارتند است:
- اولین گام برای دریافت مجوز کسب و خیاطی مراجعه به وب سایت ir است. شما در این درگاه باید درخواست خود را برای دریافت مجوز کسب خیاطی ثبت نمایید. البته شایان ذکر است که درخواست مزبور را میتوان به صورت کتبی نیز به اتحادیه صنفی خیاطان تقدیم کرد.
- در گام بعدی لازم است تا در کلاس های کسب مهارت و کسب و کار و تجارت شرکت کنید. لازم به ذکر است که کلاس های یاد شده در شهرهای بزرگی همچون تهران به صورت حضوری برگزار می شود. این امکان برای شهرستان ها به صورت آنلاین و غیر حضوری نیز می باشد. بعد از اینکه در کلاس های ذکر شده شرکت کردید از شما امتحان گرفته می شود و اگر در آزمون پذیرفته نشوید متاسفانه نمی توانید جواز کسب دریافت نمایید.
- پس از قبولی در امتحان کسب و کار و تجارت، هیئت مدیره اتحادیه خیاطان جلسه تشکیل می دهد و پرونده شما را بررسی می کند. در صورت داشتن تمامی شروط لازم جهت دریافت مجوز کسب خیاطی پروانه برای شما صادر می گردد.
- نکته مهم اینکه اگر قصد شما تولید و فروش محصولی جدید است، باید برند پوشاک خود را ثبت نمایید.
بخوانید درباره: بهترین آموزشگاه های خیاطی شهریار و اندیشه
شرایط اخذ جواز کسب خیاطی
همانند سایر کسب و کارها برای دریافت مجوز کسب خیاطی باید یکسری شرایط لازم را داشته باشید تا مجوز به شما تعلق بگیرد. این شرایط عبارتند از:
- دریافت گواهی عدم سوء پیشینه از نیروی انتظامی و ضمیمه کردن آن به پرونده. چرا که در صورت داشتن سوء پیشینه این مجوز به شما تعلق نخواهد گرفت.
- باید مواردی همچون عین، منفعت و یا منافع به شکل اجاره نامه، مبایعه نامه، هبه، قرارداد مشارکت، صلح نامه و یا هر شکل دیگری از قرارداد که مطابق قانون معتبر است، به شکل رسمی یا غیررسمی ارائه گردد.
- ضمن اینکه در صورت اقدام به گرفتن جواز کسب خیاطی در روستاها احراز مالکیت بر پایه عرف محل صورت می گیرد.
- لازم به ذکر است که افرادی که سند عادی در دست دارند باید متعهد شوند که مسئولیت حقوقی ناشی از آن را می پذیرند
- ارائه گواهی مالیاتی از طریق اداره مالیات. زیرا تشکیل پرونده مالیاتی و تسویه حساب امری الزامی می باشد.
- ارائه مدارک شناسایی متشکل از شناسنامه گذرنامه پروانه کار برای تمامی اتباع خارجی کارت ملی که یا به صورت حضوری و یا به صورت آنلاین باید ثبت شود
- ارائه گواهی دوره آموزشی احکام تجارت
- ارائه کارت پایان خدمت و یا در صورت معافیت از سربازی کارت معافیت از آن. (برای آقایانی که کمتر از ۵۰ سال سن دارند)
- پرداخت هزینه های مربوط به جواز کسب خیاطی که در ادامه میزان آنها را در شرایط مختلف مشاهده می کنید
برای دیدن بهترین مزون ها و خیاطی های زنانه شهریار و اندیشه کلیک کنید
- حق ورودی سال اول 8.000.000 ریال
- حق عضویت سالیانه اتحادیه 2.000.000 ریال
- هزینه صدور کارت اصناف 200.000 ریال
- هزینه آموزشهای مربوط به کسب و کار و تجارت 800.000 ریال
- هزینه صدور پروانه 2.030.000 ریال
- گرفتن پروانه کسب خیاطی چه میزان زمان میبرد؟
از زمانی که درخواست خود را برای دریافت مجوز شروع می کنید تا زمانی که مجوز به دست شما می رسد، در صورت مهیا بودن تمامی استعلامات و مدارک، 30 روز صرف خواهد شد. شایان ذکر است که اتحادیه خیاطان موظف است مطابق قانون طی 15 روز به متقاضی اعلام کند که درخواست او برای دریافت مجوز کسب خیاطی رد یا پذیرفته شده است. اگر هیچ گونه پاسخی از جانب اتحادیه به متقاضی ابلاغ نشد، این به منزله پذیرش درخواست او تلقی می شود. از طرفی فرد متقاضی نیز به مدت 3 ماه فرصت دارد تا مدارک خود را تکمیل و تقدیم نماید. اداراتی هم که وظیفه بررسی استعلامات را دارند، وظیفه دارند تا طی 15 روز تمامی کارها را به انجام برسانند.
- تمدید جواز کسب خیاطی
اگر قصد تمدید مجوز کسب خیاطی را دارید، مراحل دریافت دوباره آن مشابه مراحل دریافت مجوز برای اولین بار است. لازم به ذکر است که این جواز در ابتدای امر عمری یک ساله دارد و پس از پایان یافتن زمان مذکور اگر هیچ مشکلی از جانب شما پیش نیامد و صلاحیت شما از طرف هیئت مدیره اصناف تایید شد، این امکان وجود دارد که مجوز مذکور برای یک دوره پنج یا ده ساله تمدید گردد.