جستجوی پیشرفته

مراحل راه اندازی آتلیه عکاسی

درست است که امروزه با گسترش انواع دوربین دیجیتال آماتور و حرفه ای روبرو هستم و افراد زیادی به صورت مستقل و در سطح حرفه ای و آماتور به عکاسی می پردازند، اما اگر هر فردی بخواهد قدم جدی برای فعالیت در زمینه عکاسی بردارد و به عکاسی به چشم یک حرفه و شغل مشخص و جدی نگاه کند، نیاز دارد که یک آتلیه عکاسی راه اندازی کند. اما این کار به راحتی در دست گرفتن دوربین عکاسی نیست و هر چقدر شما حرفه ای هم باشید، باید مجوزها و زیر ساخت هایی را آماده کنید. در این مطلب به صورت مشخص در مورد مراحل راه اندازی آتلیه عکاسی صحبت خواهیم کرد و به پیش زمینه های آن می پردازیم.

نحوه و مراحل راه اندازی آتلیه عکاسی چگونه است؟

نحوه و مراحل راه اندازی آتلیه عکاسی

  • گرفتن مجوز

مانند همه مشاغل، راه اندازی آتلیه عکاسی هم نیاز به مجوز معتبر دارد. برای اینکه اتحادیه عکاسان به فرد مجوز راه اندازی آتلیه عکاسی را بدهد باید مدارک معتبری که نشان دهنده سطح آموزش و توانایی فرد در زمینه عکاسی باشد را به اتحادیه ارائه دهند. اتحادیه عکاسان به این مدارک استناد می کند و به پشتوانه آنها که دلیلی بر توانایی شما برای عکاسی است مجوز صادر می کنند. برای دریافت این مجوز مراحل زیر را باید طی کنید :

  • مراجعه به اتحادیه عکاسان و ثبت درخواست پروانه و مجوز کسب قبل از راه اندازی آتلیه عکاسی
  • ارائه گواهی نامه ها و مدرک ها در زمینه توانایی فرد برای عکاسی و فیلمبرداری
  • معرفی مکان مورد نظر برای عکاسی به اتحادیه جهت بازرسی و ثبت تایید مکان عکاسی
  • ارائه اجاره نامه یا سند مالکیت ملک مورد نظر برای افتتاح عکاسی
  • ارائه مدارک شناسایی شامل اصل شناسنامه و کارت ملی به همراه کپی از تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی
  • ارائه کارت پایان خدمت برای آقایان متقاضی دریافت مجوز عکاسی
  • ارائه ۱۲ قطعه عکس 4×3
  • ارائه گواهی های نظارتی مانند عدم اعتیاد و سوء پیشینه
  • ارائه فیش حقوقی به اتحادیه به همراه حق عضویت
  • تاییدیه های مربوط به شهرداری، اماکن و دارایی
  • تحویل فیش صنعت، معدن و تجارت
  • تحویل فیش و تمبر
  • ثبت نام به صورت اینترنتی در وب سایت ایرانیان اصناف و دریافت تاییدیه امور صنفی.

زمانی که تمام این مدارک را به اتحادیه تحویل دهید، با ارزیابی مدارک توسط اصناف و انجام مراحل قانونی و روند اداری و پرداخت هزینه مجوز که حدود 2 میلیون و 500 هزار تومان است، برای فرد مجوز راه اندازی آتلیه صادر می شود.

  • انتخاب مکان آتلیه عکاسی

همزمان برای دریافت مجوز عکاسی شما باید مدارک اجاره یا مالکیت ملک مورد نظر را ارائه دهید. پس باید یک ملک را که دارای حداقل متراژ 30 متر برای عکاسی است، انتخاب و معرفی کنید. اجاره نامه این ملک باید به نام درخواست کننده مجوز آتلیه عکاسی باشد و در آن بیان شود که برای امور عکاسی اجاره داده می شود. این ملک باید دارای ویژگی ها و مشخصاتی مطابق با موارد زیر باشد :

  1. دارا بودن دسترسی مناسب و مسیرهای بدون ترافیک زیاد
  2. در مسیر مراکز خدماتی و تجاری قرار داشته باشد تا ایجاد اعتماد و امنیت بیشتر را برای مشتریان فراهم کند.
  3. به دور از سر و صدا باشد. چرا که در موارد فیلمبرداری سر و صدا ایجاد مشکل می کند.
  4. امکان ارتقاء و پیشرفت داشته باشد و از طرفی تردد افراد در آن مسیر زیاد باشد.
  • طراحی و دیزاین آتلیه عکاسی

زمانی که شما مجوز را دریافت کردید و تاییدیه ملک را نیز گرفتید، نیاز دارید که محیط این ملک را متناسب با فضای یک آتلیه عکاسی طراحی کنید. معمولا در طراحی آتلیه های عکاسی از نورها و رنگ های ملایم همراه با تزیینات هنری استفاده می شود. تابلوهای خاص، میز و صندلی پیشخوان، صندلی و نیمکت انتظار برای مشتریان، پوستر، تصاویر و نمونه کارهای مختلف که به دیوار چسبیده باشد.

در کنار موارد بالا باید این آتلیه به گونه ای طراحی شود که بازخورد انرژی بسیار مثبت به همراه حس زیبای ثبت خاطرات منتقل شود. مانند تابلوهای مربوط به گذر سن، مراسم خاص مانند ازدواج و فارغ التحصیلی، تصاویر کودکان، پوسترهای پرتره و …. که در زمان انتظار مشتری، نگاه او را به سمت خود جلب کند.

  • وسایل و تجهیزات آتلیه عکاسی

اینکه بیان شود فردی با یک دوربین خالی چنان عکس هایی می گیرد که در هیچ جا یافت نمی شود، در مورد آتلیه استاندارد نمی تواند صادق باشد و اگر شما فقط یک دوربین عکاسی داشته باشید بدون هیچ تجهیزاتی مشتریان مطمئنا از همان مسیری که آمده اند بر می گردند. به همین خاطر نیاز است که تجهیزات مختلف از جمله انواع دوربین و لنز، کامپیوتر، چاپگرهای دیجیتال و …، تجهیزات نور پردازی، پرده پس زمینه یا دکور صحنه، انواع باتری و حافظه جانبی و … را تهیه کنید.

کامپیوتر برای ثبت عکس ها، ذخیره سازی، انتقال روی سی دی و چاپگرها و .. نیاز است. در مورد دوربین و تجهیزات نور پردازی هم که نیاز به توضیح وجود ندارد چرا که ابزار کاری یک عکاس هستند و بدون آنها عملا آتلیه بدون استفاده است. تجهیزات نور پردازی برای آتلیه عکاسی مواردی از قبیل منبع نور، چتر و استند نور، رفلکتور، سافت باکس، اسپیدلایت را در بر می گیرد. پرده های پس زمینه با رنگ های سفید و سبز زیاد استفاده می شوند تا عکس فرد در سیستم روی پس زمینه مورد نظر قرار بگیرد.

هزینه تجهیزات و وسایل آتلیه عکاسی

تجهیزات و وسایل آتلیه عکاسی

وسایل عکاسی و تجهیزات آتلیه دارای رنج قیمتی بسیار گسترده ای می باشند. به همین خاطر نمی شود یک هزینه مشخص و دقیق برای آن بیان کرد. کافی است در ابتدا مبلغی را که قرار است برای آتلیه هزینه کنید، مشخص باشد و آن را به خوبی مدیریت کنید. اینکه تجهیزات حرفه ای بسیار گران است، نباید شما را از مسیری که علاقه دارید دور کند. چرا که می توان با تجهیزات نیمه حرفه ای و متوسط نیز عملکرد خوبی را ارائه داد. در ادامه تعدادی از هزینه های اصلی آتلیه عکاسی را با هم مرور می کنیم :

  • خرید دوربین : در حال حاضر دوربین هایی با قیمت زیر ده میلیون تا بالای صد میلیون تومان در بازار موجود هستند، اما برای شروع می توان از یک دوربین با قیمتی بین 15 تا 25 میلیون تومان استفاده کرد.
  • خرید لنز دوربین : می توان گفت تاثیر لنز خوب، بسیار بالاست و حتی گاهی در خرید لنز باید نسبت به خرید دوربین حساس تر هم بود. لنزهایی در بازه قیمتی 10 تا 20 میلیون می توانند به ثبت تصاویر ایده آل همراه با کیفیت بالا کمک کنند.
  • خرید تجهیزات جانبی : این موارد شامل منبع نور، رفلکتور، پرده پس زمینه عکاسی و… می باشد که یک بودجه نزدیک به 20 میلیون تومانی نیز برای این موارد باید در نظر بگیرید.

در کنار موارد بالا، تجهیزات طراحی و دیزاین آتلیه عکاسی به همراه سیستم، تجهیزات چاپ و … از دیگر موارد هزینه دار به حساب می آیند. اما نکته ای که باید به آن دقت کنید، خرید تجهیزات با کیفیت مناسب است. اگر شما منبع نور یا دوربین با قیمت در نظر گرفته می خرید، حتما کارایی لازم و دوام خوبی داشته باشد که هزینه های سربار برای شما ایجاد نشود.

هزینه‌ یادگیری

در کنار اینکه شما هزینه هایی را برای خرید تجهیزات و اجاره مکان آتلیه عکاسی پرداخت می کنید، نیاز دارید که با گذراندن دوره های آموزشی مناسب، علاوه بر اینکه مدرک مناسبی جهت ارائه به اتحادیه دریافت کنید، سطح توانایی خود را در زمینه عکاسی نیز به حد زیادی ارتقاء دهید. توانایی کار با دوربین، نکات مربوط به تنظیمات و شخصی سازی دوربین ها، جزییات مربوط به منبع نور، تنظیمات و ویرایش نهایی عکس از جمله مواردی است که با آموزش تا مقدار زیادی در آن پیشرفت خواهید کرد. قسمت دیگری از عکاسی هم جزء هنر و خلاقیت فرد به حساب می آید که باید خود به آن اهمیت دهد.

مشخص کردن فیلد کاری آتلیه عکاسی

در ظاهر به تمام مکان هایی که کار عکاسی را انجام می دهند آتلیه عکاسی گفته می شود، اما هر کدام از آنها در یک زمینه خاص فعالیت بسیار چشمگیرتری دارند. به همین خاطر قبل از طراحی و انتخاب دکور حتما به این نکته توجه کنید که زمینه تخصصی آتلیه عکاسی شما در چه موردی خواهد بود. بعضی از دسته بندی های آتلیه های عکاسی شامل موارد زیر می باشد :

  • چاپ عکس معمولی و عکس پرسنلی
  • آتلیه کودک و عکاسی از کودکان و نوجوانان
  • عکاسی و فیلمبرداری تخصصی از مجالس (آتلیه عکاسی عروسی، آتلیه عکاسی همایش و …)
  • در زمینه عکاسی و فیلمبرداری تبلیغاتی و تجاری
  • عکاسی و فیلمبرداری جهت ساخت فیلم های کوتاه و کار در زمینه تخصصی تدوین

و……

منابع

[sources_post_code]

مقالات مرتبط
Telegram
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

فهرست مطالب

مقایسه ملک ها

به حساب خود وارد شوید