جستجوی پیشرفته

پروتئین تراپی مو

همانطور که بدن، پوست و سایر اندام ها در جهت کارکرد درست و حفظ شادابی و سلامتی به مواد غذایی مناسب حاوی پروتئین ها و ویتامین ها نیاز دارند، موی انسان نیز به مواد غذایی و عناصر حیاتی نیاز دارد. عناصر و موادی که باعث افزایش شادابی و طراوت مو می شوند و از شکنندگی و مشکلات دیگر مو جلوگیری می کنند. یکی از عناصر حیاتی و تاثیر گذار بر روی مو پروتئین می باشد. زمانی که میزان جذب پروتئین در مو کم باشد و یا اینکه به هر دلیلی موی انسان به اندازه کافی پروتئین دریافت نکند دچار مشکلات عدیده ای می گردد. به همین منظور باید از طریق دیگری شرایط را برای دریافت پروتئین مورد نظر مو فراهم کنیم که همان پروتئین درمانی یا پروتئین تراپی مو می باشد.

پروتئین تراپی مو چیست؟

پروتئین تراپی (Hair protein therapy)

پروتئین تراپی (Hair protein therapy) یا پروتئین درمانی روش و فرآیندی است که برای کمک به رشد مو و همچنین حفظ سلامت آن انجام می گیرد. از طرفی به زیبا سازی و طراوت مو نیز کمک می کند. در حالت عادی ممکن است نیاز زیادی به پروتئین تراپی مو وجود نداشته باشد اما زمانی که موی سر به دلیل رنگ شدن زیاد و همچنین تحت تاثیر آلودگی و عدم جذب مواد مغذی دچار آسیب شود و فرآیند تجزیه کراتین در آن رخ دهد، شما نیاز خواهید داشت که پروتئین تراپی را انجام دهید.

موهایی که پروتئین و کراتین خود را از دست می دهند، عملا در مسیر ریزش و نابودی قرار می گیرند. به همین خاطر در کنار داشتن یک برنامه متنوع غذایی شامل پروتئین ها، ممکن است که نیاز به پروتئین تراپی هم احساس شود.

نشانه‌ های کمبود پروتئین در مو

حالا که فهمیدیم گاهی ممکن است موی ما در معرض اتفاقات مختلف به پروتئین ترابی نیاز داشته باشد، باید بدانیم نشانه های این کمبود پروتئین در مو چیست ؟ چرا که فقط با ظاهر و خشک و زبر بودن موها، نمی توان گفت که آن مو دچار کمبود پروتئین است. چون در بعضی موارد این خشکی با محصولات مرطوب کننده و آبرسان برطرف می شود. اما نشانه های کمبود پروتئین شامل موارد زیر می باشد :

  • نرم و نازک شدن موها : زمانی که موهای فرد نسبت به شرایط قبل، نازک و نرم می شود، می توان یک دلیل آن را کمبود پروتئین دانست. پروتئین عاملی برای احیای موهاست و مانع نرمی زیاد و افتادگی آنها می شود.
  • خشک و وز شدن مو : افرادی که موهای خود را مرتب رنگ می کنند، معمولا موی آنها دچار کمبود پروتئین می شود که در این مواقع کمبود پروتئین خود را به صورت خشک و وز شدن مو نشان می دهد.
  • کم شدن و از بین رفتن خاصیت ارتجاعی مو : یک نشانه بسیار جدی و واضح در زمینه کمبود پروتئین در مو، از بین رفتن خاصیت ارتجاعی آنها می باشد. برای متوجه شدن چنین مشکلی کافی است دسته کمی از موها را به آرامی بگیرید و بعد از مقداری کشیدن آن را رها کنید، اگر به حال اولیه خود بر نگشت، موی شما دچار کمبود پروتئین می باشد.
  • شکستگی و ریزش در مو : زمانی که احساس کردید ریزش موی شما بیش از حد معمول است (۱۰۰ تار مو در روز) باید نسبت به آن واکنش جدی نشان دهید. یکی از دلایل شکستگی و ریزش مو، کمبود پروتئین است. معمولا در ریزش موی ناشی از کمبود پروتئین، موها از ساقه می شکنند.
  • وجود تخلخل زیاد در مو : هنگامی که موهای فرد دچار زبری و تخلخل می شود که به همراه آن به اصطلاح موخوره اتفاق می افتد و دچار مشکلاتی چون گره خوردن و وز شدن مو می شوید، موی شما نیازمند پروتئین تراپی می باشد و نیاز دارد که به آن توجه بیشتری داشته باشید. معمولا اگر مو دچار تخلخل باشد وقتی یک تار آن را در سطح آب یک ظرف قرار دهید، درون آن فرو می رود و در سطح باقی نمی ماند.

انواع پروتئین تراپی مو

با درک درست از تعریف پروتئین تراپی و همچنین دانستن اینکه در چه زمانی موی ما به کمبود پروتئین دچار است، باید نحوه پروتئین تراپی را نیز بدانیم. معمولا این فرآیند به دو روش انجام می گیرد :

  • پروتئین تراپی مرطوب کننده : افرادی که به صورت مکرر موی خود را رنگ می کنند و با مشکلاتی مانند خشکی مو روبرو هستند، برای جلوگیری از آسیب بیشتر به مو، بهتر است از پروتئین تراپی مرطوب کننده استفاده کنند.
  • پروتئین تراپی ترمیم کننده : برای افرادی که موهای آنها دارای تخلخل و زبری می باشد برای از بین بردن آسیب های وارده از این شرایط، پروتئین تراپی ترمیمی تجویز می شود. این نوع پروتئین تراپی در کنار رطوبتی که فراهم می کند، میزان قابل توجهی از مواد مورد نیاز مو را فراهم می کند. توصیه می شود از این روش در ماه دو بار استفاده شود.

به این نکته توجه کنید که پروتئین تراپی فقط برای سلامتی و برطرف کردن مشکلات مو نیست و به زیبایی و شادابی آن نیز کمک می کند.

پروتئین تراپی چگونه انجام می شود؟

پروتئین تراپی چگونه انجام می شود

برای اینکه پروتئین تراپی بهترین نتیجه را داشته باشد، باید به درستی و کاملا دقیق انجام شده و به جزئیات دقت شود، مراحل انجام پروتئین تراپی شامل موارد زیر می شود:

  • شستشوی کامل مو : برای اثر گذاری کامل و درست پروتئین تراپی حتما موهای خود را به طور کامل شستشو دهید. استفاده از شامپوهای مناسب مانند شامپوی موهای آسیب دیده در این شرایط بهتر است و بعد از شستشو موها را با حوله و بدون سشوار خشک کنید.
  • اعمال ماده پروتئین تراپی : موهای خود را به دسته های کوچک تقسیم کنید و ماده پروتئین تراپی را به صورت دسته دسته به موها بمالید. این فرآیند را دو مرتبه تکرار کنید و در نهایت با استفاده از شانه دانه پهن، موهای خود را شانه کنید. اگر موی فر دارید، کافی است که بعد از شانه زدن موها را به هم کمی فشار دهید تا حالت فر بعد از پروتئینه باقی بماند.
  • زمان دادن به موها برای خشک شدن : برای اینکه موهای شما تحت شرایط استاندارد خشک شود یا باید به آن زمان زیادی بدهید یا از خشک کن های دستی با گرمای متوسط و پایین به همراه جریان هوای نسبتا بالا استفاده کنید. توصیه می شود از سر بندها و کلاهای پلاستیکی در این زمان استفاده نشود.
  • دادن زمان کافی برای جذب پروتئین : بسته به نوع موها که شامل ضخامت و طول آنها می شود، بین نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است که پروتئین به طور کامل جذب موی فرد شود.
  • شستشوی مجدد مو : با آب ملایم و گرم به آرامی موهای خود را شستشو دهید تا مواد موجود بر روی موهای شما به طور کامل شسته شود.
  • استفاده از رطوبت دهنده یا متعادل کننده رطوبت : در این مرحله حتما از یک متعادل کننده رطوبت مو استفاده کنید و بعد از مالیدن آن به موهای خود، ۲ تا ۳ دقیقه به آن زمان بدهید و سپس موها را بشویید. در اینجا مراحل کار پروتئین تراپی موی شما به پایان می رسد.

فواید پروتئین تراپی مو

تعدادی از مهمترین فواید پروتئین تراپی مو شامل موارد زیر می شود :

  • پروتئین تراپی مو یک روش درمانی و زیبایی می باشد که در کنار ترمیم موهای آسیب دیده، مانع ریزش آنها می شود. همچنین از نظر ظاهری به موهای فرد زیبایی، درخشش و شادابی می بخشد.
  • مشکلات زیاد ناشی از رنگ کردن مکرر موها و همچنین کراتینه کردن مو، با پروتئین تراپی برطرف می شود و در صورت استفاده از آبرسان های قوی، تاثیرگذاری پروتئین تراپی بسیار بیشتر خواهد بود.
  • چون مواد اصلی سازنده مو شامل پروتئین می‌شود، استفاده از پروتئین به عنوان مکمل، باعث تقویت مو می‌شود و عاملی برای قوی تر شدن و ضخیم تر شدن می‌باشد.
  • مواد پروتئین تراپی که دارای کیفیت بالایی باشد باعث از بین بردن لایه های مرده سلول‌ها شده و آنها را مرطوب می کند.
  • از دیگر مزایای پروتئین تراپی این است که باعث نرم شدن، براق شدن و حجیم شدن مو می شود.
  • با پروتئین تراپی خاصیت ارتجاعی مو افزایش پیدا می کند.
  • استقامت موها را در برابر مواد شیمایی مانند رنگ مو و اشعه‌های مختلف زیاد می کند و عاملی برای پر پشتی مو است.
  • با انجام درست پروتئین تراپی مو دوام ریشه مو نیز به مرور بیشتر شده و تقویت می‌شود.

نکته ای که باید در نظر گرفته شود این است که روش پروتئین تراپی زمانی به خوبی جواب می دهد که موی فرد آسیب دیده باشد و نیاز به جذب این پروتئین داشته باشد، در غیر این صورت ممکن است دچار عوارض پروتئین تراپی گردد. پس حتما به نشانه های کمبود پروتئین که در بخش های قبلی گفتیم دقت کنید و در صورت داشتن این علائم و نشانه ها اقدام به پروتئین تراپی نمایید.

میزان استفاده از پروتئین تراپی نیز با اثر گذاری آن رابطه مستقیم دارد و باعث می شود فواید آن بیشتر به چشم بیاید. تعداد دفعات پروتئین تراپی به نوع ماده پروتئین تراپی و جنس موی فرد بستگی دارد. برای بعضی از مواد پروتئین تراپی امکان استفاده به صورت هفته ای است و برای بعضی دیگر باید در دوره های ماهیانه یک بار استفاده شود. پس این نکته را حتما در توضیحات ماده پروتئین تراپی روی جعبه مطالعه کنید.

عوارض پروتئین درمانی مو

با تمام مزایایی که پروتئین تراپی مو دارد، ممکن است به دلیل رعایت نکردن بعضی موارد، مشکلات و عوارضی برای فرد بوجود بیاید. از جمله اینکه در بعضی از افراد به دلیل حساسیت های پوستی ممکن است این فرآیند برای پوست سر مناسب نباشد. همچنین تماس زیاد با مواد پروتئینه برای افراد مناسب نیست و ممکن است زیان هایی را بوجود بیاورد. برای افرادی که دچار مشکلاتی چون آسم، آلرژی و حساسیت هستند میزان خطر بیشتر می باشد.

با توجه به این حساسیت هایی که گفته شد، حتما از یک متخصص زیبایی در زمینه پوست و مو کمک بگیرید و با خیال راحت به انجام پروتئین تراپی بپردازید.

انواع پروتئین درمانی خانگی با مواد طبیعی

انواع پروتئین درمانی خانگی

در کنار محصولات شیمایی برای انجام پروتئین درمانی، روش‌هایی نیز وجود دارد که با مواد طبیعی و در منزل می‌توانید به پروتئین تراپی مو بپردازید. انجام پروتئین تراپی در منزل کار پیچیده ای نیست و با موادی مانند تخم مرغ، عسل، لیمو و … قابل انجام می‌باشد. برای آشنایی بیشتر با پروتئین تراپی خانگی چند مدل از ماسک‌های قابل استفاده در این زمینه را معرفی می‌کنیم:

  • ماسک شیر و عسل : این مدل ماسک برای موهای ظریف بسیار خوب عمل می کند. به طوری که باعث نرمی می شود و خاصیت ارتجاعی مو را افزایش می دهد.
  • ماسک موز و روغن زیتون : ماساژ این ماسک به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی موی سر تاثیرات بسیار خوبی بر روی موهای شما می گذارد و آسیب های موجود در مو را برطرف می کند.
  • ماسک ماست : برای موهایی که دچار موخوره شده اند ماسک ماست به مدت ۱۰ دقیقه بسیار مناسب است.
  • ماسک زرده تخم مرغ : کافی است که زرده تخم مرغ را جدا کنید و مقداری آن را هم بزنید. با استفاده از این ماسک بر روی موهای خود از ویتامین‌های A و E بهره خواهید برد و مواد مغزی مناسبی جذب موهای شما خواهد شد.
  • روغن نارگیل : این روغن با داشتن ویتامین E به نرم شدن موهای ضخیم و خشک کمک زیادی می کند.

ماندگاری پروتئین تراپی مو چقدر است؟

اگر به صورت حرفه‌ای و کاملا استاندارد با مواد با کیفیت، پروتئین تراپی مو انجام شود، بین ۳ تا ۶ ماه ماندگاری خواهد داشت. اما این به شرایط مختلف بستگی دارد و گاهی ممکن است بخاطر نوع موادی که استفاده می کنید به صورت دو هفته ای یا ماهی یک بار نیاز به پروتئین تراپی مو داشته باشید.

چرا به پروتئین درمانی مو نیاز دارم؟

یا بهتر بگویم چرا باید پروتئین درمانی را انجام دهید؟ برای جواب به این سوال یک بار مسیر رشد مو را با هم مرور کنیم.

بدن بعد از دریافت مواد غذایی توسط کبد به تولید آمینو اسیدهای مختلف می پردازد. قسمتی از این آمینو اسیدها وارد نواحی زیر پوست سر می شوند. جایی که به تعداد بسیار زیادی فولیکول مو وجود دارد. فولیکول های مو از آمینو اسیدهای دریافتی، کراتین مورد نیاز مو را فراهم می کنند. از آنجایی که سلول های مرده به صورت مو رشد کرده و به سمت بالا می آیند، نیاز است که سلول های جدید جایگزین شوند. هرچه میزان دریافتی پروتئین بیشتر باشد توانایی رشد و تقویت مو نیز بیشتر می شود. پس اهمیت پروتئین در مو بسیار حیاتی است و اگر نباشد عملا رشد و پیدایش مو متوقف می گردد. به همین دلیل برای موهای آسیب دیده نیاز به پروتئین درمانی وجود دارد.

هر چند وقت یک بار پروتئین تراپی مو را انجام دهیم؟

در اوایل شروع به انجام پروتئین تراپی توصیه می شود از مواد ملایم تر استفاده کنید و به صورت هفتگی فرآیند پروتئین تراپی را در ماه اول تکرار نمایید. در ادامه فاصله پروتئین تراپی را بیشتر کنید و ماهی یک یا دو بار پروتئین تراپی مو را انجام دهید. چرا که استفاده زیاد از پروتئین درمانی هم مناسب نیست و در بعضی شرایط ممکن است جواب عکس بدهد. بنابراین در این زمینه با متخصص مشورت داشته باشید، چون با توجه به شرایط موی سر شما و نوع ماده ای که برای پروتئین درمانی استفاده می شود تعداد دفعات استفاده و فاصله زمانی متفاوت خواهد بود.

قیمت پروتئین تراپی چقدر است؟

از آنجایی که مواد استفاده شده در پروتئین تراپی متفاوت است و تعداد تکرار آن برای افراد مختلف، متغیر می باشد، نمی توان قیمت دقیقی را برای انجام پروتئین تراپی تعیین کرد. حتی اگر شما در خانه نیز با ماسک‌هایی که گفتیم پروتئین درمانی را انجام دهید، باز هم بسته به اینکه از ماسک شیر و عسل استفاده کنید یا تخم مرغ، هزینه متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی هزینه پروتئین تراپی به موارد زیر بستگی دارد :

  • تراکم موها (پر پشت یا کم پشت بودن)
  • اندازه موها (بلند و کوتاه بودن)
  • میزان مواد مورد استفاده در هر بار پروتئین تراپی
  • جنس و نوع ماده استفاده شده برای پروتئین تراپی
  • هزینه متخصص پروتئین تراپی و کلینیک زیبایی

خدمات پروتئین تراپی علاوه بر کلینیک های زیبایی در بعضی از آرایشگاه های زنانه که مجهز به مواد و تجهیزات آن هستند نیز انجام می شود.

منابع

[sources_post_code]

مقالات مرتبط
Telegram
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

فهرست مطالب

مقایسه ملک ها

به حساب خود وارد شوید